Index Vakbarát Hírportál

A windsori kastélyban kempingezhetnek a turisták

2012. február 18., szombat 09:28

A windsori kastély parkjának egykor privát vadászterületként használt részén kempingezhetnek a nyári londoni olimpia látogatói. Az alkalmi kemping összesen ezer ember befogadására lesz alkalmas. A sátrakkal, lakóautókkal és motorokkal érkezőknek 40 fontot (14 ezer forint) kell fizetniük naponta a királyi környezetért és legalább három éjszakát kell maradniuk.

Mint azt Jon Dale, a kempinget üzemeltető The Camping and Caravanning Club szóvivője elmondta, a táborhelyről gyakorlatilag látni lehet a windsori kastély tetejét, és jóval olcsóbb, mint a környező szálláshelyek - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

Az olimpiai idejére szóló helyi szobafoglalások ára akár a 200 fontot (70 ezer forint) is elérheti éjszakánként. A július 20-ától augusztus 16-áig üzemelő kempingben - II. Erzsébet királynő jóváhagyásával - összesen 286 sátorhely lesz.

A Berkshire grófságbeli park kempingezőinek elsőosztályú kiszolgálásáról egy helyi vendéglátóegység is gondoskodik majd, amely a windsori birtokon fekvő királyi földek terméseit kínálja a látogatóknak. A sátorozók alig három kilométerre lesznek az olimpia kajak-kenu versenyeinek otthont adó Dorney Lake helyszínétől. 

Rovatok