Index Vakbarát Hírportál

Brutális zuhanást élt túl az autóversenyző

2012. augusztus 13., hétfő 13:35 | aznap frissítve

Jeremy Foley úgy zuhant a mélybe a Pikes Peak International Hill Climb hegyiversenyen, hogy mindenki meg volt győződve róla, nem szedik ki élve a szó szerint rommá zúzódott kocsiból. Navigátorával együtt mégis megúszták.

A hegyiversenyen újoncként szereplő Foley egy Mitsubitshi Evolution 8-at vezetett, és egy éles kanyart elnézve elvesztette uralmát az autó fölött. Csodával határos módon ő, és navigátora, Jurij Kuznyecov is élve úszta meg a balesetet, noha utóbbinak meg nem erősített hírek szerint kificamodott a válla. Foley a lábát törte.

A két versenyzőt kórházba szállították, Foley pedig a Facebookon be is jelentkezett. „Kicsit romosan ugyan, de mindketten jól vagyunk, köszönjük szépen az érdeklődést!” – írta.

A Pikes Peak International Hill Climbot idén kilencvenedik alkalommal rendezték meg a Coloradóban található Rocky Mountains hegységben. A brutálisan kemény pálya húsz kilométerén 156 kanyar van, a versenyzőknek 1440 méternyi szintkülönbséget is le kell küzdeniük. A versenyen gyakoriak a balesetek: tavaly egy Bobby Regester nevű versenyző száguldott a mélybe, szinte pontosan ott, ahol Foley. A Pontiac Superfire-t vezető Regester az első helyről kényszerült feladni a versenyt, de a brutáils ütközés után a saját lábán távozott.

Rovatok