no

Index Vakbarát Hírportál

A Heathrow reptéren szigorítanak

2012. július 12., csütörtök 15:06

Kicsit lassúnak és bizonytalanak találták a vámtiszteket a bevándorlási ügyekkel kapcsolatban.

A londoni Heathrow reptéren az olimpiára érkező több millió néző miatt elkezdték a határellenőrzés szigorításával kapcsolatos intézkedéseket. Az ellenőrzéssel foglalkozó személyzet létszámát jelentősen megnövelik az olimpia időtartamára, így a csúcsidőben az összes ellenőrző ablakhoz tudnak majd menni az érkezők, írta a BBC.

A határfelügyelet vezetője, John Vine e lmondta, a személyzetre nagyon odafigyelnek, mert szerinte néhányan közülük nem végzik elég hatékonyan a munkájukat, ezért aggódik, hogy hamis dokumentumokkal is átjuthatnak az érkezők. Vine pozitívra értékelte a vizsgálatot, amit a Heathrow reptér termináljaiban végzett, de egy kicsit lassúnak és bizonytalanak találta a vámtiszteket.

  A brit bevándorlási miniszter, Damian Green szerint tapasztalatlan volt a munkaerő, de most minden a helyére került. Green elmondta, hogy 500 alkalmazottal több lesz szolgálatban az olimpia alatt, így a megnövekedett forgalmat gyorsabban tudják kezelni.    

A személyzet azért ejtett több hibát, mert csak alapképzésen vettek részt. Nem tudták a munkájukat ugyanazon a színvonalon végezni, mint akik teljeskörűen képzettek, és évek óta foglalkoznak bevándorlási ügyekkel. Olyan hibákat ejtettek például, hogy nem tudták az adott országról megállapítani, az Európai Unió tagja-e.    

Rovatok