Index Vakbarát Hírportál

A tekvondósok utolsó kvótaszerzési esélye

2012. január 24., kedd 11:36


A nyári olimpiai játékok előtt az év legkomolyabb erőpróbája vár a tekvondósokra: akik még nem harcolták ki a részvételi jogot a londoni olimpiára, hétvégén tehetik meg utoljára, az oroszországi Kazanyban. A magyaroknak a tavaly nem sikerült kvótához jutniuk, most péntektől vasárnapig az európai selejtező kínál még lehetőséget, melyen összesen 24 kvótát osztanak ki. Mind a nyolc - négy férfi és négy női - súlycsoportban a legjobb három között kell végeznie annak, aki a brit fővárosban is szőnyegre akar lépni.
„Az indulók között négy versenyzőnk is van, de nagyon nehéz dolga lesz mindegyikőjüknek, hiszen minőségi mezőny áll rajthoz. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a biztos kvótához döntő kell, az elődöntőbe jutás önmagában még nem elég, a londoni rajtjog kiérdemléséhez adott esetben a bronzcsatát is meg kell nyerni” - mondta a keddi útnak indulás előtt Patakfalvy Miklós, az olimpiai programban szereplő, koreai eredetű küzdősport hazai szövetségének elnöke.
A magyar szereplők: Dúcz Barbara (49 kg), Kotsis Edina (57), Székely Norbert (58), Tóth Balázs (plusz 80). Dúcz és Székely várhatóan pénteken, Kotsis szombaton, Tóth pedig vasárnap próbál szerencsét.

Rovatok