Index Vakbarát Hírportál

Az olimpia eldugította a céges netet

2012. augusztus 3., péntek 12:57

Az olimpia ideje alatt több brit cég is megtiltotta, hogy az alkalmazottak online nézzék a közvetítést, de a legtöbb helyen még tévékészülékekről is gondoskodtak. Ön a munkahelyén követheti az olimpiát?

Furcsa problémával kell szembesülniük a brit munkáltatóknak: az online közvetítések miatt a legtöbb cég adatforgalma az olimpia brit érdekeltségű versenyszámai alatt gyakorlatilag lebénul. A Telegraph tudósítása szerint például a hét és fél ezer főt foglalkoztató Mencap, fogyatékos-oktatással foglalkozó cég úgy reagált erre a problémára, hogy az üzletmenethez szükséges sávszélesség fenntartása érdekében letiltotta a BBC iPlayer alkalmazását, mellyel neten lehet nézni a közszolgálati adó olimpiai közvetítését. A Mencap azonban nem akarja megtorpedózni az olimpia követését, ezért a menzán felállított egy tévékivetítőt, melyen az alkalmazottak napközben is követhetik az eseményeket. A piackutatással foglalkozó Forward3D vezetősége is kénytelen volt utasításba adni, hogy az online streamelés helyett inkább kapcsolják be a minden szobában megtalálható tévékészüléket.

Az online streamelést elsőként a Los Angeles-i városházán tiltották le, mert a női fociválogatott és a női torna közvetítése alatt képtelenség volt előteremteni a rendes ügymenethez szükséges sávszélességet. A brit főpolgármester hivatala egyelőre nem tervez hasonló korlátozásokat. Vannak persze olyan helyek is, melyek nem aggódnak az adatforgalom eldugulása miatt. Az olimpia egyik szponzora, a Deloitte angliai szekciójában például minden módon lehet követni az olimpiai játékokat, az irodákban felállított tévékészülékek mellett a könyvvizsgáló cég jóelőre biztosította a megfelelő sávszélességet az online streameléshez is.

A BBC Sport egyébként a héten megdöntötte a saját rekordját az online közvetítés terén: hétfőn 9,7 millióan, kedden pedig 9,2 millióan streamelték az adását. A közszolgálati adó szóvivője szerint a csaknem 10 millió néző nem okozott fennakadást az iPlayer működésében. A British Telecom is a brit net olajozott működéséről számolt be, habár a forgalom a játékok kezdete óta 13 százalékkal nőtt, és egyedül az olimpia hivatalos oldalán 1,3 milliárd egyedi látogatót számoltak össze.

Ha Önnél simán folyik a streamelés, a pólómeccsek alatt akadozik net, netán óriáskivetítőt függesztettek fel a dohányzóudvarba, mert a főnök letiltotta az online közvetítést, akkor írjon nekünk!

Rovatok