Index Vakbarát Hírportál

Vitorlás akadémia indul Balatonfüreden

2013. május 24., péntek 14:12

A kilencszeres világbajnok Majthényi Szabolcs mellett a legutóbbi két olimpián szerepelt Berecz Zsombor, valamint a sydneyi játékokon indult Goszleth Marcell lesznek az Audi Sailing Academy oktatói.

A Sports&Arts által alapított vitorlás akadémia a pénteki sajtóvitorlázással kezdte meg működését. Bázisa a balatonfüredi Silver Resort Hotel lesz, mivel itt minden megtalálható a szállástól a kikötőig. Az akadémia flottáját ELAN 310-es hajók alkotják.

Szépfy Zsombor, a Sports&Arts marketing-menedzsere a sajtótájékoztatón elmondta, a projekt létrehozását az ihlette, hogy vitorlás berkekben régóta van igény ilyen típusú képzésre, amely komplex tudást biztosít, kitűnő edzőkkel és kiváló hajókkal.

A Balatonföldváron hétfőn kezdődő Repülőhollandi-világbajnokságra készülő Majthényi Szabolcs szerint nagy kihívás a kurzusok vezetése, mivel várhatóan sok olyan tanítványa lesz, akivel a Balatonon versenyeken is találkozik.

"A szakmai projekt elkészítésénél próbáltunk arra figyelni, hogy megfelelő arányban legyenek az elméleti, szárazföldi tananyagok a vízi gyakorlatokkal, mert nem elég testben vitorlázni, legalább olyan fontos, hogy fejben is minden pillanatban ott legyünk" - hangsúlyozta edzőtársai nevében is Majthényi Szabolcs. Az akadémia első kurzusára június 5-7-én kerül sor Berecz Zsombor vezetésével.

Rovatok