Index Vakbarát Hírportál

A férfi tőrválogatott is a nyolcadik lett

2013. június 20., csütörtök 15:22

A női kardcsapathoz hasonlóan nyolcadik helyen végzett a magyar férfi tőrválogatott is csütörtökön a zágrábi vívó Európa-bajnokságon. A Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Széki Bence, Mazza Lorenzo összeállítású együttesnek a németektől elszenvedett negyeddöntős vereség után a csehekkel kellett vívnia az 5-8. helyért, és bár sokáig a magyaroknál volt az - egyes szakaszokban tetemes - előny, végül két találattal az eredményesen hajrázó csehek bizonyultak jobbnak.

Ez után egy sokkal nehezebb feladat jött, mivel a másik ágon két olyan együttes - az olasz és a francia - csapott össze, amely általában a legjobb négy között szerepel, s nem ritkán nyer is. Ezúttal azonban meglepetésre mindkettő kikapott a negyeddöntőben, így került a magyarok és a csehek mellé, majd kettejük csatáját a franciák nyerték 45-44-re úgy, hogy az olaszok már 44-40-re is vezettek.

A magyaroknak így az olaszokkal kellett összecsapni a hetedik helyért, és ezúttal érvényesült a papírforma a páston: magabiztosan nyert az ellenfél. 

Az 5-8. helyért: Csehország-Magyarország 45-43

A 7. helyért: Olaszország-Magyarország 45-27

Rovatok