Index Vakbarát Hírportál

Három aranyat nyertek a magyar birkózók Varsóban

2013. augusztus 4., vasárnap 23:17

Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás, valamint Lőrincz Viktor és Kiss Balázs is győzött a kötöttfogású birkózók varsói 56. Pytlasinski-emlékversenyén.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a hagyományos verseny rangos mezőnyében az idei Európa-bajnokságon győztes Lőrincz Tamás (66 kg) öt mérkőzést nyert meg, és ezeken 30 pontot csinált, míg ellene a riválisok egyet sem tudtak. A ceglédi sportoló az elődöntőben az Eb fináléjában is legyőzött orosz Adam Kurakot verte 8-0-ra, míg a döntőben a német Frank Stäblert 3-0-ra.

Testvérének, a 84 kilósok között szereplő Viktornak hat mérkőzést kellett megnyernie az első helyhez. Lőrincz a világbajnok török Selcuk Cebit és az azeri Eb-első Rafik Huszejnovot, valamint legnagyobb hazai riválisát, a 74 kilóban szintén Eb-győztes Bácsi Pétert is legyőzte.

A 2009-ben világbajnok Kiss Balázs (96 kg) szintén kitűnően birkózott, és a fináléban a bolgár Vladiszlav Metodievet legyőzve lett aranyérmes.

A nehézsúlyú Deák Bárdos Mihály (120 kg) ugyancsak remekelt a lengyel fővárosban, a londoni olimpián második észt Heiki Nabi ellen is nyert, végül harmadik lett. A miskolci birkózó egyetlen vereségét a svéd Eurentől szenvedte el 4-2-re.

Rovatok