Index Vakbarát Hírportál

Gyulay: 2013 a magyar autósport éve volt

2013. november 29., péntek 18:42

 A versenyzők által elért eredmények és a sportszakmai sikerek alapján 2013 a magyar autósport éve volt Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint, írja az MTI. 

A sportvezetőt úgy fogalmazott, a tárgyalóasztal mellett sem vallottak kudarcot, mivel a Forma-1-es Magyar Nagydíj napján, július 28-án a magyar kormány és a Hungaroring Sport Zrt. 2021-ig aláírta a szerződéshosszabbítást Bernie Ecclestone-nal. 

"Jövőre ráadásul ismét a Hungaroringre látogat a német túraautó-bajnokság, a DTM, illetve ott vagyunk a kamionos Európa-bajnokság jövő évi versenynaptárában is, a túraautó-világbajnokság és a Renault világsorozat pedig továbbra is látható lesz a magyar szurkolók számára" - mondta Gyulay Zsolt, aki mindehhez hozzátette, hogy Nyirádon jövőre is lesz ralikrossz Európa-bajnoki - egyben világbajnoki - futam, és 11. alkalommal rendezik meg Magyarországon a Hungarian Baja elnevezésű tereprali világkupa-versenyre.

Az MNASZ közleménye kitér rá, hogy 2013-ban autokrosszban Kárai Tamás és Szabó Krisztián, raliban pedig a Bessenyey Zoltán, Nyirfás Julianna kettős nyert Európa-bajnoki címet, Michelisz Norbert egy futamon győzött és hétszer állt dobogón a túraautó-vb-n, Kiss Pál Tamás ötödik lett az együléses Auto GP sorozatban, a kamion Eb-n Kiss Norbert a negyedik helyen zárt összetettben, a 17 éves Major Benedeket pedig az év újoncának választották ebben a kategóriában.

Mindemellett a pályák mellett dolgozó magyar szakemberek is nagy sikereket értek el, a Majosházi Péter vezette Chronomoto Team jövőre a ralikrossz-vb időmérői feladatait látja el, a sportbírók pedig szerte a világon népszerűek, legutóbb a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alatt futó GT-sorozat bakui futamán dolgoztak 73-an, illetve a Magyar Nagydíj mellett a kanadai és az abu-dzabi Forma-1-es versenyen négy-négy magyar bíró vett részt - olvasható a közleményben.

Rovatok