Index Vakbarát Hírportál

A nyugdíjas Jordan többet ér a játékosnál

2014. március 2., vasárnap 10:19

Michael Jordan utoljára 2003. április 16-án játszott utoljára profi mérkőzést, mégis mindössze egy sportoló van, aki többet keresett nála 2013-ban, méghozzá Floyd Mayweather – derül ki a Forbes listájából, melyen a legjobban kereső visszavonult sportolókat veszik sorra.

A Chicaco Bulls hatszoros NBA-győztes egykori kosarasa 90 millió dollárt zsebelt be tavaly a különböző reklámszerződéseinek köszönhetően, melyekből a legnagyobb részt az ő nevét viselő cipők tették ki – csak ezekből 2,25 milliárd dollárnyit adtak el az Egyesült Államokból – az aktív NBA-sek közül LeBron James vezet 300 millióval.

Jordan ezekből a szerződésekből jutott 90 millióhoz tavaly. Aktív karrierje alatt az utolsó chicagói évében keresett a legtöbbet: az 1997-98-as szezonban 80 milliót kapott, vagyis nyugdíjasként többet ér, mint a pályán.

A 10 legjobban kereső között a golfozók vannak legtöbben, hiszen olyan nevekkel találkozhatunk, mint Arnold Palmer (40 millió), Jack Nicklaus (30), Gary Palmer (19) és Greg Norman (16), de Jordan mellett két kosaras is felfért a listára: Magic Johnson és Shaquille O'Neal.

A jégkorongozókat a legendás Wayne Gretzky képviseli a nyolcadik helyen, míg a harmadikon és a tizediken két focistát, David Beckhamet és Pelét találjuk. Utóbbi főleg az idei labdarúgó vb és a 2016-os riói olimpia miatti reklámokból keres jól, tavaly például 15 millió dollárt kapott a 73 éves játékos.

Rovatok