Index Vakbarát Hírportál

Kétmilliárdból újítják fel a nyíregyházi sportcsarnokot

2014. április 16., szerda 16:03

Több mint kétmilliárd forintot fordítanak a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnok felújítására, a teljes belső és külső rekonstrukciót célzó munkálatok jövő februárban fejeződnek be.

Kovács Ferenc, a város Fidesz-KDNP-s polgármestere a beruházásról tartott szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatón elmondta, a tavaly nyáron az önkormányzat ingyenes tulajdonába került ingatlanban három ütemben zajlanak majd a munkálatok, az első fázisban az energetikai korszerűsítéseket, azaz a tető és a nyílászárók cseréit és a homlokzati felújításokat végzik el. A beruházás költsége 2 milliárd 98 millió forint, amelyet teljes egészében a központi költségvetésből finanszíroznak - tette hozzá.

Kósa Árpád, a sportcsarnok üzemeltetését és vagyonkezelését ellátó Nyírsuli Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a jelenleg csaknem 1500 nézőt befogadó csarnok a mobillelátók beépítése után 2200-2500 férőhelyesre bővül.

A következő két munkafázis során megújulnak a kiszolgálóhelyiségek, építenek VIP-szobát, rekreációs termeket, bemelegítő-, játékvezetői és doppingszobákat, felújítják a vizesblokkokat és az irodákat. Beléptető rendszert telepítenek, megújul a hangosítás, és a mérkőzéseket közvetítő tévéstábok számára is korszerűbb helyeket alakítanak ki.

Az első ütem kivitelezésére hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást, a munkálatok határideje szeptember 30. A teljes beruházás várhatóan jövő februárra fejeződik be. A megújult csarnok rendezvénycsarnokként is funkcionál majd, a névadásra pedig pályázatot írnak ki - tette hozzá Kósa Árpád. Az 1988-ban átadott Bujtosi Szabadidő Csarnok egy ideig az ország második legnagyobb sportcsarnoka volt.

Rovatok