Index Vakbarát Hírportál

Négy bronzérem az ifjúsági olimpián

2014. augusztus 25., hétfő 15:23

Tovább folytatta kiváló szereplését a magyar csapat a nankingi ifjúsági olimpián, melynek hétfői versenynapján négy bronzérmet gyűjtöttek a fiatal sportolók.

A nap első bronzérme az ökölvívócsarnokban született meg, ahol a 60 kilogrammos egri Könnyű Richárd vasárnapi elődöntős veresége után összeszedett, magabiztos teljesítménnyel, egyhangú pontozással győzte le a japán Hoszaka Gót.

Az atlétikapályán három magyar fiatal volt érdekelt, mindhárman a a harmadik helyen végeztek a nap végén: Bajnok Eszter hármasugrásban, Schmölcz Márk Xavér gerelyhajításban, míg Tóth Lili Anna 2000 méter akadályon végzett a harmadik helyen.

Bajnok, a Favorit AC Kaposvár sportolója nagyszerűen versenyzett, egyéni csúcsot jelentő 13,01 méteres ugrással szerezte meg a bronzot. A 16. születésnapját szeptemberben ünneplő dombóvári Tóth Lili Anna szintén egyéni rekordot (6:31.92 perc) ért el, méghozzá több mint tíz másodperccel megjavítva eddigi legjobbját, csak egy kenyai és egy etióp futó tudta megelőzni. A tatabányai Schmölz Márk Xavér 72,40 méterig jutott, és lett harmadik. (MTI)

Rovatok