Index Vakbarát Hírportál

Ennél jobban nem lehet csajozni Szocsiban

2014. február 8., szombat 09:09

Egyfolytában csörög az orosz Alekszej Szoboljev olimpikon telefonja, amióta olyan sisakban jelent meg a téli olimpián, melyen telefonszáma olvasható. Nem csak ezzel hívta fel magára a figyelmet. 

Szoboljev a snowboard slopestyle számának csütörtöki selejtezőjén egyik fuatama után a kamera felé fordult, és megmutatta deszkája festését, egy símaszkos nő késsel a kezében. Sokak szerint egyértelmű, hogy a korábban bebörtönzött Pussy Riot zenekar mellett állt ki, a zenekart még az olimpia előtt engedték ki.

A Pussy Riotot tavaly augusztusban ítélték el egyenként két év javító-nevelő táborban letöltendő szabadságvesztésre "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" címén. A napokban egy amerikai fellépésükből lett botrány, a koncerten Vlagyimir Putyin elnök távozását és a kormányellenes tevékenységért bebörtönzött honfitársaik szabadon engedését követelték.

Открытка @gruppa_voina, @tolokno, @MashaAlekhina, @GogolsWives, @ofitserovajj pic.twitter.com/5PuqHHTDi0

— Смерть неизбѣжна. (@death_is_invtbl) 2014. február 6.

A szocsi olimpián az egyik orosz hírügynökség megkérdezte Szoboljevet, hogy a deszka festésével a zenekar előtt tiszteleg-e. „Bármi lehetséges, de nem én találtam ki a dizájnt" - mondta a sportoló, aki egyébként bejutott a szombati elődöntőkbe, ám a döntős szereplés már nem jött össze neki. 

A telefonszámos sisakról már a USA Todaynek mesélt, állítólag legalább kétezer üzenetet kapott, van egy szép képgyűjteménye,  azt már nem akarta elárulni, milyen jellegű képekkel bombázzák a rajongói. Azt is megindokolta, miért tette közzé telefonszámát: „Tudják, nagyon sokat unatkozunk az olimpiai faluban". 

Rovatok