Index Vakbarát Hírportál

MOB: Juszt is jogszerű a 2024-es olimpiai kandidálás

2015. szeptember 11., péntek 11:07

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) reagált a bíróság csütörtöki határozatára, amely megsemmisítette azokat a közgyűlési döntéseket, amelyeken többek között a 2024-es olimpiai pályázatunkról döntöttek. Ez a közlemény igencsak személyeskedőre sikeredett, de előbb összeszedtük az előzményeket.

A MOB péntek délelőtti közleménye erre reagál, azonban mintha nem akarná figyelembe venni ez utóbbi bírósági döntést, és azt írja, hogy „az Ügyészség mint a Magyar Olimpiai Bizottság törvényességi felügyeleti szerve megállapította a Magyar Olimpiai Bizottság szabályos működését”, és hogy a MOB az olimpiai szándéknyilatkozatot „teljesen szabályosan nyújtotta be, aminek köszönhetően Budapest 2015. szeptember 16. napjával hivatalosan is kandidáló várossá lép elő.” Ezt vitatja a bíróság, fellebbezésről azonban nem ír a MOB.

Aztán átmennek személyeskedésbe:

„Sajnálatos, hogy Török Ferenc egykori kiváló sportoló idős korára ki nem elégített kapzsisága, politikai ellenszenve és személyes sértettsége miatt a Magyar Olimpiai Bizottság lejáratását tűzte ki zászlajára. (...) Török Ferenc nem a Magyar Olimpiai Bizottság, hanem ezúttal egész Magyarország, valamennyi sportszerető ember és az olimpiai eszme ellen folytat öncélú háborút. A Magyar Olimpiai Bizottság a sportszerűség jegyében békés nyugdíjas éveket és Magyarország szabályos olimpiai pályázatától való távolmaradást kíván Török Ferenc úrnak.”

Rovatok