Index Vakbarát Hírportál

Bach szerint minden pályázó nagyszerű olimpiát rendezve 2024-ben

2016. február 2., kedd 12:57 | aznap frissítve

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke úgy véli: mindegyik pályázó képes nagyszerű játékokat rendezni 2024-ben.

Önök elégedettnek látnak engem: lenyűgöző versengés várható négy város között, melyek mindegyike képes kitűnő játékokat rendezni, mondta Los Angelesben, a UCLA kampusán tett látogatása utáni sajtótájékoztatón.

Mi, a NOB-ban nyugodtan figyelhetjük ezt a versengést, amely olyan, mint egy olimpiai döntő. Persze nagy különbség, hogy itt csak aranyérmet osztanak, ezüstöt és bronzot nem" - tette hozzá.

Bach hangsúlyozta, hogy a négy kandidáló, Budapest, Los Angeles, Párizs és Róma magáévá tette az Agenda 2020 irányelveit, melyek elsődlegesen a költségek lefaragására, kordában tartására, illetve a létesítmények, beruházások utóhasznosítására irányulnak.

Nem félnek a zikától

 Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke üdvözölte a Dél-Amerikában terjedő zikavírus elleni intézkedéseket, s kijelentette, az augusztusi riói játékok nincsenek veszélyben.

„A négy város bemutatta nekünk, hogy nem csak egy megoldás létezik, és pályázni különböző okokból is lehet - fogalmazott az egykori olimpikon, aki 1976-ban a német tőrcsapat tagjaként aranyérmes volt Montrealban. - A gondolatok versenyére számítunk, nem akarunk semmit ráerőltetni a városokra, nem akarunk nekik leckét adni abból, hogy mit kellene tenniük a fejlődésük érdekében. Az ő feladatuk, hogy nekünk megmutassák, miként látják a jövőjüket és ebbe az olimpiai játékok hogyan integrálódnak" - vélekedett.

    Friss élményeiből példaként említette a Los Angeles-iek azon tervét, hogy nem építenek olimpiai falut, hanem a már meglévő egyetemi kollégiumokat használják majd. Az amerikaiak eredeti tervében még az szerepelt, hogy magáncégre bízzák az olimpiai falu megépítését, de a helyi képviselők attól tartottak, hogy ezzel elszállhatnak a költségek, ezért utóbb az egyetemi megoldás mellett foglaltak állást. (MTI)

Rovatok