Index Vakbarát Hírportál

Orbán nem szólna bele az FTC ügyeibe

2016. augusztus 9., kedd 13:49

Orbán Viktor nem szól bele a Ferencváros belügyeibe. Ezt onnan lehet tudni, hogy Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője nyilvánosságra hozta a kormányfő válaszát, amelyet a magukat ferencvárosi drukkereknek tartó, de az FTC meccseit bojkottáló csoportok kérdésére adott. Ők a jelenlegi, szurkolókat érintő fenntarthatatlan és felesleges szabályozás ellen tiltakoztak és Kubatov Gábor klubelnök távozását követelik.

Az MTI-vel megosztott levél szerint Orbán Viktor teljesen természetesnek nevezi, hogy a drukkerek szívükön viselik szeretett csapatuk sorsát.

De mi is a klub sorsa?

Orbán Viktort ebben a helyzetben szólították meg. „Ahhoz azonban, hogy a magyar labdarúgás előbbre lépjen, és hasonló sikereket arasson klubszinten is, mint amilyet a nemzeti válogatottunk ért el, elsősorban összefogásra van szükség".

„Magyarország miniszterelnökeként továbbra is tartom magam ahhoz, amit a Ferencváros új stadionjának avatásán mondtam. A Ferencvárosi Torna Club vezetésével kapcsolatos kérdésekbe pedig, ahogyan korábban, most sem szándékozom beleszólni."

A kormányfő a levelet az FTC szlogenjével zárta, „legyen erkölcs, erő, egyetértés!".

Rovatok