Index Vakbarát Hírportál

Amit Modric a labdával és az ellenféllel csinál, arra alig vannak szavak

2016. szeptember 10., szombat 18:34 | aznap frissítve

A Real Madrid könnyedén nyert a spanyol bajnokság 2. fordulójában az Osasuna ellen (5-2).

A nagy visszatérők napja volt a meccs, hiszen az Eb-döntőben szerzett sérülése után Cristiano Ronaldo kezdőként a pályára lépett, ahogy Pepe is sérülésből tért vissza, valamint Benzema is, ő a végére állt be csereként Ronaldo helyére.

Addig viszont Ronaldo ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, a Real már a 6. percben az ő góljával szerzett vezetést: Bale a lesvonalon lépett ki és önzetlenül a hosszún érkező Ronaldo elé passzolt, aki 5méterről lőtt a kapuba.

Visszafogott ünneplés után kezdődött a szieszta. 


..--- by footballgoalshow

A Real ugyanis nagyon gyorsan le akarta rendezni a meccset, és a félidőig ezen kívül még rúgtak kettőt. Sorrendben Danilo, Sergio Ramos. A 40. percben Ronaldo próbálta beadni a labdát szélről, de azta védője blokkolta a labdát, a második próbálkozásra ezért már inkább átemelte a védőjén, Morata fejelt, de a kapus védett. A labda kigurult a 16-osig, ahonnan Danilo lőtt a hosszúba. Aztán egy szöglet után Ramos fejelt a rövidbe. 3-0 a félidőben.

A második félidő Modric látványos cselsorozatával kezdődött, a saját térfelén tologatta a labdát, és amikor a letámadásra berendezkedő Osasuna-támadók megzavarták, egyszerűen visszahúzta úgy a labdát, hogy két ellenfele azt sem tudta, hol van. Nem hazudok, íme:

Modric

Egyre inkább úgy tűnt, hogy a Real kiüti az Osasunát, főleg, hogy a madridiak négy hátvédjéből a harmadik is gólt szerzett, Pepe fejelte be egy szöglet után, majd Modric lőtt egy nagy gólt a 16-oson kívülről. Ez amőgy nem volt szabályos gól, mert Morata, akitől a labdát kapta, lesen állt, de ez nem befolyásolta a meccset.

Aztán az Osasuna magára talált.

Előbb a cserejátékos Oriol Riera, gyakorlatilag az első labdaérintéséből szépített, majd újabb gól következett. Sőt kettő, de ebből az elsőt a bíró érvénytelenítette, mert előtte Ramos lerántotta az Osasuna támadóját. A tizenegyest Torres azonban nagyon gyengén rúgta és Casilla védett. Aztán jött egy szabályos gól is,  David Garca fejelt 10 méterről, a labda pedig egy hulló falevél eleganciájával repült át a védők és Casilla felett a hosszúba.

Az 5-2 után már nem változott az eredmény, pedig a 2. félidő közepén Ronaldo helyett beállt Benzema kétszer is kapufát szerzett, egyszer egy kicsit mögé érkezett passzt vágott ballal a felső lécre, aztán mellel oldalsó kapufát szerzett.

A Real kezd magára találni, és most már a meghatározó játékosok is visszatértek.

Rovatok