Index Vakbarát Hírportál

A nukleáris katasztrófa helyszínén is lesz olimpia

2016. november 9., szerda 11:58

A 2011-ben katasztrófa sújtotta Fukusima prefektúrában is rendeznek majd baseball- és softball-mérkőzéseket a 2020-as tokiói olimpián. Az olimpiai szervezők szerdán jelentették be, hogy a baseball- és softball-torna több csoporttalálkozóját Fukusima néhány városában tartják meg.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach októberben találkozott Abe Sindzó japán kormányfővel, és javasolta, hogy a térségben is rendezzenek sporteseményeket.

Az MTI tudósítása alapján, Riccardo Fraccari, a Nemzetközi Baseball-Softball Szövetség elnöke a jövő héten tesz látogatást a helyszínen.

Ono Hikariko, a szervezőbizottság szóvivője jelezte: a decemberi végrehajtó bizottsági ülésen véglegesítik, hogy Fukusima prefektúrában hol rendezzenek mérkőzéseket.

Több mint öt és fél évvel ezelőtt, 2011. március 11-én 9-es erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti részét, ahol aztán szökőár pusztított, amely romba döntötte a fukusimai atomerőmű egy részét is, így a térséget nukleáris katasztrófa is sújtotta.

Rovatok