Index Vakbarát Hírportál

14 ezres településnek épül sportcsarnok 674 millióból

2016. december 28., szerda 20:19

Közel 700 millió forint állami támogatásból megújul jövőre a bonyhádi sportcsarnok - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a Tolna megyei városban, sajtótájékoztatón.

Potápi Árpád János, a bonyhádi térség fideszes országgyűlési képviselője is, elmondta: a kormány egyik utolsó idei döntésével 674 millió forinttal támogatta a létesítmény teljes felújítását és bővítését.

Az MTI híre szerint a 150 néző befogadására alkalmas csarnok 1978-ban épült, ma már a 14 ezer lakosú Bonyhádnak szűkös, és az állaga is romlott, indokolták a döntést. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épül, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítenek, valamint megteremtik az akadálymentes közlekedés feltételeit.

Az önkormányzatnak van építési engedélye a felújításhoz, amely 2017 tavaszán kezdődhet el, és az év végére fejeződhet be.

Filóné Ferencz Ibolya (Fidesz-KDNP), a város polgármestere azt mondta, a város számára kedvező megoldás született, hiszen a korábbi, társasági adóra építő konstrukcióval szemben az önkormányzat saját erő nélkül, önállóan valósíthatja meg a beruházást.

De az is kiderült szerda este, hogy a kormány 6,51 milliárd forintos költségvetési támogatással segíti a főváros XVII. kerületébe tervezett multifunkcionális csarnok és az ahhoz kapcsolódó szabadtéri sportlétesítmények felépítését.

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet jóváhagyta a rákosmenti beruházás koncepcióját. 

Rovatok