Index Vakbarát Hírportál

31 riói épületből 19 nem ment át a biztonsági ellenőrzésen

2016. július 26., kedd 08:49

Azt már a hétvégén megtudtuk, hogy a Rióba érkező ausztrál küldöttség lakhatatlannak találta a számukra kijelölt szobákat az olimpiai faluban, most viszont maga a szervezőbizottság ismerte el, hogy a falu 31 épületéből 19 nem ment át a biztonsági ellenőrzésen. Pedig ennek már régen meg kellett volna történnie, de még most is csak a javításokhoz fognak hozzá. Ezt a szervezőbizottság szóvivője, Mário Andrada mondta el a Guardiannek.

A helyzetet az sem könnyítette, hogy szombaton tűz ütött ki abban az épületben, ahol majd a holland sportolókat szállásolnák el. A tüzet ugyan gyorsan eloltották és a hollandokat is értesítették az esetről, de ha nem készülnek el időben minden lakórésszel, az aligha javít a hollandok helyzetén.

A szervezők a vasárnapi kritika, illetve az elbukott biztonsági ellenőrzések után 630 munkást irányítottak az olimpiai falu épületeihez abban bízva, hogy kedden mindennel elkészülnek.

Eközben a brazil O Globo megszólaltatta Rio kinevezett kormányzóját, Francisco Dornellest, aki szerint a forráshiány miatt hatalmas kudarc lehet az olimpia, míg a polgármester Eduardo Paes a biztonsági szervezeteket bírálta, amiért képtelenek voltak megfékezni a bűncselekményeket a városban.

Rovatok