Index Vakbarát Hírportál

Még mindig csak drágul a vizes vb

2017. augusztus 26., szombat 14:17

Már majdnem egy hónapja véget ért a budapesti vizes világbajnokság, de még mindig egyre csak nőnek a kormány kedvenc sportberuházásának költségei. Most például a szinkronúszás városligeti versenyhelyszínéről derült ki, hogy 399 millió forinttal többet kell érte fizetni, mint eddig gondoltuk. 

Az Átlátszó.hu szúrta ki, hogy a EU-s közbeszerzési értesítő augusztus 26-i számában azt a szerződésmódosítást, amelyben 4,89 milliárd forintról 5,29 milliárdra módosítják a a szinkronúszás versenyszám helyszínét és a felkészülési létesítményeit építő Penta Industry Kft. szerződését, előre nem látható okokra hivatkozva. Az előre nem látható ok amúgy az, hogy a vb-t szervező állami cég, a Bp2017 Kft. pótmunkákat rendelt a kivitelezőtől, és azt kérték, hogy a helyreállítási munkákat, amelyekkel eredetileg októberre kellett volna befejezni, már szeptember közepére elvégezzék. 

Ezzel a módosítással már nettó 106 milliárd forintra nőtt a vizes világbajnokság összköltsége,

már ami az eddig nyilvánosságra került szerződésekből  kiderül.

A Penta Industrynak nem ez az egyetlen állami megrendelése, ez a cég újíthatta fel pár éve a Fidesz születési helyének tekinthető Bibó Kollégiumot és ez a cég építi stadiont Kisvárdán és sportszállót Mezőkövesden.

Rovatok