Index Vakbarát Hírportál

Nagy Viktor nem alszik jól a vb-döntő óta

2017. július 31., hétfő 13:20

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-6-ra veszítette el a Horvátország ellen a világbajnoki döntőt szombaton a vizes világbajnokságon.  A meccs után két nappal a csapat szövetségi kapitánya, Märcz Tamás, valamint a játékosok közül Nagy Viktor, Vámos Márton, Varga Dénes és Erdélyi Balázs értékelte a döntőben történteket. 

„Mostanában nem alszom jól valamiért, a fáradtság most jön ki igazán, de korábban nyugodt voltam, hiszen éreztem, hogy minden rendben van. Úgy érzem semmi gond nincs, egy ezüstérmet megnyert ez a csapat, valahol túlteljesítettük az elvárásokat, az elvárásaimat. A csapat egységes volt. Csak gratulálni tudok a játékosoknak, hiszen emberfelettit adtak az egész torna alatt. Köszönet a szurkolóknak, akik rengeteg szeretettel árasztottak el minket.” – mondta a kapitány.

Hozzátette még, hogy a védekezésben és a támadásban, vagyis az emberelőnyös helyzetek kivédekezése és az értékesítése terén van még hova fejlődni, hiszen ez határozza meg a mai modern vízilabdát, ezért ebben még fejlődnünk kell. Azt is elmondta, hogy a következő eseményeken bátrabban hozzá lehet nyúlni majd a játékosokhoz, de ez nem azt jelenti, hogy eleve feladjuk ezeket a tornákat, csak szélesítjük a variációs lehetőségeinket. De ez az Eb-n biztos nem az olimpia fog a kapitány szeme előtt lebegni.

Nagy Viktor tűnt a keret közül a legszomorúbbnak a vb-döntő után. Elmondta, ez a bánat és egy kis keserűség még mindig van benne:

„Nehéz, nehéz, azóta sem alszom jól. A felkészülés elején aláírtam volna ezt az eredményt, mert annyira erős volt a mezőny. Vitt minket a közönség szeretete. Azért vagyok kicsit csalódott, mert 2013-ban, mikor nyertünk és hazajöttünk, akkor jöttem rá, mekkora örömöt okoztunk a szurkolóknak és nem ugyanaz az érzés másodiknak lenni. Persze, örült mindenki, de sokkal nagyobb lett volna az öröm, ha nyerünk. Ez okoz nekem csalódást.”

Varga Dénes hosszas hezitálás után vállalta a vb-szereplést: „A tavalyi szezon végén hosszas töprengésen mentem át, mire eldöntöttem, hogy a csapattal akarok lenni és elkezdtem a fejlődést. Én hatalmas bravúrnak tartom az eredményt, olyan nyáron vagyok túl, ami mindig emlékezetes marad számomra:"

Arra a kérdésre, hogy folytatja-e a válogatottban, nem mondott semmilyen határozott választ, de azt kijelentette, a jövő nyarat pihenéssel akarja tölteni. Aztán meglátja, hogy van-e olyan kvalitása, ami elég a válogatotthoz. 

„Bennem is tombol a csalódottság – mondta Erdélyi Balázs. - Annyi munkát végeztünk el, hogy úgy éreztem, hogy odaértünk, ahol a helyünk van. Nem sikerült az utolsó meccs, és ettől még mindig csalódott vagyok. De ettől függetlenül, boldogan fogok visszaemlékezni erre a két hétre.”

Vámos Márton szívesen odaadta volna az MVP-jét az aranyéremért. Kicsit visszakanyarodott Rióig, ahol egy negyednyi rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy csak 5. legyen a csapat.

„Sajnos itt is volt egy kis rövidzárlat Öröm és csalódottság kavarog bennem. Bár, ez nagy dolog volt, hiszen a világ második legjobb csapata vagyunk. ”

Rovatok