Index Vakbarát Hírportál

15 milliárd forintból épül sportcsarnok és uszoda Nagykanizsán

2018. január 5., péntek 11:39 | aznap frissítve

Együttesen mintegy 15 milliárd forint értékben épülhet multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok, illetve egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas új uszoda Nagykanizsán, a hírt Cseresnyés Péter államtitkár, a város fideszes országgyűlési képviselője jelentette be pénteken.

Nagykanizsa városának 2017-2021-es Sportkoncepciója szerint a tervezett sportcsarnok legalább 3 000 férőhelyes lesz, míg az nemzetközi versenyekre is alkalmas uszodától azt remélik, hogy  "megépítése kedvező hatással lehet a város hazai és nemzetközi sportéletbe történő aktívabb részvételre, a Nagykanizsára irányuló turisztikai forgalomra (szabadidős, sport- és rendezvényturizmus)".

A 15 milliárd forintos tervezett beruházási érték elég érzékletesen mutatja, hogy teljesen elszálltak az árak a sportberuházások terén. A Kaposváron jelenleg épülő "világszínvonalú versenyuszoda", illetve a sporteseményeken 3 000 férőhelyes, egyéb rendezvényeken 4 000-es, szupermodern  multifunkcionális  csarnok összesen kerül nagyjából 10 milliárd forintba, és sokan már ezt az árat is erősen túlzottnak tartják.

Cseresnyés szerint "A két beruházás történelmi jelentőségű Nagykanizsa életében, mert ezeket az évtizedek óta tervezett létesítményeket saját forrásból nem tudták volna megvalósítani".

A beruházás a hazai, állami források mellett Brüsszel támogatásával valósulhat meg.

(via MTI)

Cikkünket kommentelheti a Facebook-oldalunkon!

Rovatok