Index Vakbarát Hírportál

Federer és Serena Williams kapták az idei sport Oscart

2018. február 27., kedd 23:17 | aznap frissítve

Kedden adták át Monacóban a sportolói Oscar-díjként számon tartott Laureus-díjakat, ezúttal pedig két teniszező, a férfiaknál Roger Federer, a nőknél pedig Serena Williams lett 2017 legjobb sportolójaként a díj kitüntetettje – írja az MTI.

A tavalyi ausztrál nyílt bajnokságot, illetve a wimbledoni Grand Slam-tornát megnyert svájci Federer ötödször kapta meg az elismerést, ráadásul ezúttal az év visszatérése is az övé lett, az amerikai Serena Williamsnek pedig negyedszer ítélték oda a díjat, még úgy is, hogy 2017-ben a januári Australian Open megnyerése után nem versenyezett, mert szülési szabadságra ment.

A többi kategóriában

A sportakadémia 62 tagjának döntése alapján életműdíjat vehetett át két visszavonult sportoló, Francesco Totti olasz labdarúgó, valamint Edwin Moses amerikai atléta, a brazil Chapecoense labdarúgócsapata pedig emlékdíjat kapott a 2016 novemberében történt repülőgép-szerencsétlenség miatt.

Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák, tavaly a férfiaknál Usain Bolt, a nőknél SImone Biles érdemelte ki az elismerést.

Rovatok