Index Vakbarát Hírportál

Mayweather egy meccsel többet keresett, mint Messi és Ronaldo együtt egy év alatt

2018. június 5., kedd 21:30 | öt éve frissítve

A profi ökölvívó Floyd Mayweather Jr. volt a világ legjobban kereső sportolója a Forbes magazin szerint, adta hírül az MTI. Az amerikai lap kedden közzétett összesítéséből kiderül, hogy a 41 éves amerikai a 2017 és 2018 júniusa között vizsgált időszakban 285 millió dollárt (77,8 milliárd forintot) keresett.

Ezt egyetlen este alatt hozta össze, amikor tavaly augusztusban megmérkőzött a ketrecharcos Conor McGregorral.

A visszavonulásból csak erre az egy meccsre visszatérő bokszlegenda kiütéssel nyerte a kétes sportértékű összecsapást, aminek anyagi voloumenéről sokat elmondt, hogy a vereséget szenvedő McGregor 99 millió dollárt (27 milliárd forintot) kapott a fellépésért, amivel a lista negyedik helyén végzett.

A "The Money" (Pénz) becenevű Mayweather a rekordbevételt hozó meccsel csatlakozott Michael Jordanhez és Tiger Woodshoz, előtte csak ennek a két sportolónak sikerült átlépnie az egymilliárd dolláros kereseti határt.

A lista második és harmadik helyén két labdarúgó végzett: Lionel Messi 111 millió dollárt (30,3 milliárd forintot) keresett, míg az elmúlt két évben a lista első helyén végző Cristiano Ronaldo 108 milliót (29,4 milliárd forintot) vihetett haza a vizsgált időszakban.

Azaz ketten együtt is lényegen kevesebbet kerestek egy év alatt, mint Mayweather egy éjszaka alatt.

Messinek ebből az összegből 84 millió dollár, míg Ronaldónak 61 millió volt a fizetése. A lista ötödik helyén Neymar áll (90 millió dollár), őt a kosárlabdázó LeBron James (85,5 millió dollár) és a teniszező Roger Federer (77,2 millió) követi.

Az első tízbe még a kosárlabdázó Stephen Curry (76,9 millió dollár), valamint két amerikaifutballista, Matt Ryan (67,3 millió dollár) és Matthew Stafford (59,5 millió dollár) fért be.

A húsz nevet tartalmazó listán 2010 óta először nem szerepel női sportoló, a teniszező Serena Williams gyermeke születése miatt ugyanis tavaly január és idén május között mindössze két versenyen játszott.

Rovatok