Index Vakbarát Hírportál

Akkora az angliai hőség, hogy megtörnek egy több száz éves kriketthagyományt

2018. július 27., péntek 13:55

Régi hagyományt tört meg a krikettsport kétszáz éves szentélyében, a londoni Lord's stadionban a Nagy-Britanniát sújtó hőhullám:

most először zakó nélkül is beengedik a férfiakat a nézőtér legelőkelőbb részébe, a Viktória királynő korából fennmaradt és csak a tagok és vendégeik számára fenntartott pavilonépületbe.

A világhírű helyszín tulajdonosa, a Marylebone Cricket Club közölte, a tartósan 30 fok feletti hőmérsékletre és arra való tekintettel döntöttek az öltözködési előírások lazításáról, hogy az előrejelzések szerint akár a melegrekord is megdőlhet, írja az MTI.

Korábban csak arra vetemedtek, hogy a nagy melegben megendedjék a férfiaknak, hogy a teraszon zakójukat levéve nézzék a mérkőzéseket, az épültebe visszatérve viszont újra fel kellett venniük azt, most először viszont már otthonhagyhatják a zakóikat. "Haladó klub vagyunk" – értékelte a nagy áttörést Jamie Clifford a The Timesnak.

Az 1787-ben alapított Marylebone Cricket Club – amely 1814 óta működik a London St John's Wood nevű kerületében álló és világszerte a krikett szentélyeként számon tartott stadionban – és a hazai csapat Middlesex County Cricket Club továbbra is ragaszkodik azonban a nyakkendő viseléséhez.

A stadionban csütörtök este a Middlesex County Cricket Club fogadta a Hampshire County Cricket Club együttesét. A mérkőzés kezdetén, 18.30-kor 33 fok volt, sok néző a hőség miatt azonban nem ment el, pedig elővételben 18 ezer jegy kelt el. A Pavilon 1890-ben nyílt meg. 1999-ig nők tagként nem mehettek be a mérkőzésekre, kivéve a jelenlegi uralkodót, II. Erzsébetet. 

Angliát az elmúlt 60 év legnagyobb hősége és szárazsága sújtja.

Rovatok