Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-é a világ legdrágább kapusa

2018. augusztus 8., szerda 10:50

A Chelsea megegyezett az Athletic Bilbaóval Kepa Arrizabalaga átigazolásáról. Az angol csapat rekordot jelentő 71,6 millió fontot (80 millió euró) fizet a 23 éves kapusért – a hírt a spanyol csapat is megerősítette. A korábbi csúcstartó Alisson Becker volt, akiért a Liverpool 75 millió eurót adott pár hete az AS Romának.

A spanyol kapus iránt korábban a Real Madrid is érdeklődött, 20 millió euróért lehetett volna kivásárolni a szerződéséből. Az üzletből végül nem lett semmi, Arrizabalaga pedig végül 2025-ig hosszabbított a Bilbaóval, a kivásárlási árát pedig 80 millió euróban határozták meg. Ezt az összeget fizette ki most a Chelsea, a kapus pedig a hírek szerint szerdán már Londonban lesz, állítólag egy ötéves szerződést fog kapni, heti 80 ezer fontos (29 millió forint) fizetéssel.

Arrizabalaga leigazolása egyben azt is jelenti, hogy a Real Madridhoz vágyó Thibaut Courtois zöld utat kaphat a Chelseatől. A belga kapusért a brit lapok szerint 39 millió eurót fizetne a spanyol csapat, illetve egy évig kölcsönadná Mateo Kovacicot.

Rovatok