Index Vakbarát Hírportál

Ezüstérmes a magyar vegyesváltó az öttusa vb-n

2018. szeptember 10., hétfő 00:04

Ezüstérmet nyert a Gulyás Michelle, Bruckmann Gergő páros vegyes váltóban vasárnap, a mexikóvárosi öttusa-világbajnokságon – írja az MTI.

A magyar duó jól kezdte a versenyt, vívásban 21 győzelmet arattak és csak kilenc asszóban maradtak alul, a 2x100 méteres úszásban pedig megerősítették élcsoportos pozíciójukat azzal, hogy 1:57.73 perccel, a harmadik legjobb idővel csaptak célba.

A lovaspályát két verőhibával teljesítették, így 286 pontos teljesítményükkel másodikként vághattak neki a kombinált versenynek, amelyben mindkét váltótag kétszer lőtt és 2x800 métert futott. Az éllovas németek végül magabiztosan nyertek, a magyarok pedig ugyancsak stabilan őrizték meg második helyüket, mivel előbb Gulyás, majd Bruckmann is jól lőtt és jól is futott.

Igazi küzdelem csak a bronzéremért alakult ki, végül a franciák értek oda a dobogó harmadik fokára. A mexikói világbajnokságon pénteken, a női váltóban a Gulyás Michelle, Guzi Blanka páros ötödik lett, majd szombaton a férfiaknál a Harangozó Bence, Bruckmann Gergő kettős a 14. helyen végzett.

Eredmények, vegyes váltó

  1. Németország (Rebecca Langrehr, Fabian Liebig) 1452 pont
  2. Magyarország (Gulyás Michelle, Bruckmann Gergő) 1427 pont
  3. Franciaország (Emma Riff, Alexandre Henrard) 1416 pont

Rovatok