Index Vakbarát Hírportál

Szinte mindent szabálytalanul csinálnak a Nemzeti Sportközpontoknál

2018. szeptember 11., kedd 11:44

Lezárult az Állami Számvevőszéknek a Nemzeti Sportközpontok 2012-2016. évi pénzügyi és vagyongazdálkodásával, valamint a Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont beruházás-előkészítésének ellenőrzésével kapcsolatos vizsgálata, melyben a szervezet számos súlyos szabálytalanságot tárt fel – olvasható az Állami Számvevőszék honlapján.

A szervezet megállapította, hogy a Nemzeti Sportközpontok feletti irányító szervi feladatellátás az ellenőrzött időszakban szabályszerű volt, ugyanakkor szinte minden más területen kritikát fogalmazott meg.

Az ÁSZ megállapításai pontokba szedve a következők voltak:

Az Állami Számvevőszék az emberi erőforrások miniszterének egy, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatójának tizenöt javaslatot fogalmazott meg, amelyekre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük.

Korábban mi is írtunk már az olimpiai központok működtetésére és fejlesztésére, a magyar versenysport és utánpótlás-nevelés felkészülési bázisának biztosítására, valamint egyes sporttal kapcsolatos kiemelt feladatok ellátásának elősegítése érdekében létrehozott Nemzeti Sportközpontokhoz kapcsolódó pályázatokról: amellett, hogy kerülték a nyílt versenyt, feltűnően sok pályázat lett pontosan 300 millió forintra kiírva, emellett pedig a különféle feladatokat is egyben hirdették meg.

Rovatok