Index Vakbarát Hírportál

Eltalálták a golftornán, fél szeme világát elvesztette egy nő

2018. október 2., kedd 08:48

A Ryder Cup egyike a leghíresebb golftornáknak, ahol Európa válogatottja méri össze a tudását az Egyesült Államok legjobbjaival. Idén Franciaországban rendezték a versenyt, amely rögtön egy súlyos sérüléssel kezdődött, de ezt csak most hozták nyilvánosságra.

Az első napon az amerikaiak végül legjobb eredményt elérő játékosa, Brooks Koepka készülődött a hatodik lyukra, és közel 300 méterre ütötte el a labdát. A felvételen is jól látszik, hogy az a nézők közé csapódott, de akkor még nem lehetett tudni, hogy baj történt.

Később kiderült, hogy egy 49 éves, Egyiptomban élő francia nőt talált fejbe a labda, egészen pontosan a szeménél csapódott be.

„Olyan gyorsan történt, hogy akkor, abban a pillanatban nem éreztem fájdalmat. Azt sem éreztem, hogy a labda a szemem találta volna el – mesélte az áldozat, Remande Corine. – Majd a vér elöntötte az arcomat, és akkor már tudtam, hogy baj van. Olyan volt, mintha felrobbant volna a szemgolyóm.”

A hölgyet rögtön kórházba szállították, ahol a BBC szerint azt állapították meg, hogy a sérült elveszítette látását az egyik szemére. Más értesülések szerint nem biztos, hogy maradandó károsodást szenvedett, a vérrög felszívódása után visszanyerheti a látását, de ez legalább egy hónapot fog igénybe venni.

A Remande-házaspár ennek ellenére beperli a francia rendezőket, hogy a jövőben golfversenyeken ilyen ne történhessen meg.

Brooks Koepka is megszólalt az ügyben. Azt mondta, látta, hogy a nézők közé csapódik az ütése. Elmondta, a versenynap után nagyon rosszul érezte magát, hogy sérülést okozott.

Rovatok