Index Vakbarát Hírportál

BL: Marko Marin belerondított a PSG gálameccsébe

2018. október 3., szerda 18:58 | aznap frissítve

Újabb két meccsel folytatódott szerdán a Bajnokok Ligájának második fordulója: a PSG hazai pályán szó szerint földbe döngölte Crvena zvezdát, bár a szerbeknek sikerült belerondítani a gálameccsbe, a Schalke pedig a hajrában gyötört be egy gólt a Lokomotív Moszkvának, így fontos pontokkal távozhattak az oroszoktól.

Lokomotív Moszkva - Schalke 0-1

Az oroszok az előző fordulóban egyértelmű esélyesként érkeztek a Galatasaray otthonába, de simán, 3-0–ra kaptak ki. Most otthon fogadták a Portóval ikszelő Schalkét, még egy hasonló botlás pedig nem nagyon fért már bele az oroszoknak.

Az első félidőben szinte minden téren teljesen kiegyenlített volt a játék, és bár a Moszkvának több lehetősége volt, Fährmann kapusig csak egyszer jutott el a labda. Sárgából ugyanakkor rögtön hármat is gyűjtöttek az orosz védők, így az biztos volt, hogy a második játékrészben sokkal jobban oda kell figyelniük a szabálytalanságokra.

A második félidő sem volt sokkal izgalmasabb, pedig a Schalke is rákapcsolt, több veszélyes helyzetük is volt, a hajrában azonban végül sikerült begyötörniük egy gólt: Weston McKennie egy szöglet után fejelt a moszkvaiak hálójába.

Innentől aztán kétségbeesett védekezésbe kezdtek a németek, és bár négy perc volt a ráadás, végül megtartották az előnyüket, ezzel nagyon fontos három pontot szereztek Moszkvában.

Lok_Sch_stat

Lok_Sch_text

PSG - Crvena zvezda 6-1

A PSG az első fordulóban őrült meccsen, 3-2–re kikapott a sokkal fegyelmezettebben játszó Liverpool otthonában, így csoportutolsóként várta a Crvena zvezda elleni találkozót. Arra valószínűleg senki sem számított, hogy a szerbek legyőzik a PSG-t, de ekkora verést azért biztosan kevesen vártak.

A párizsiak látszólag érezték, hogy javítaniuk kell, az első perctől kezdve iszonyatos nyomást helyeztek a Zvezdára, ennek pedig hamar meglett az eredménye: Neymar két percen belül kétszer is betalált, előbb szabadrúgásból, aztán egy szépen kijátszott akció végén volt eredményes.

A 37. percben aztán a szerb védők szerencsétlenkedése után Cavani szerzett labdát, be is verekedte magát középre, a lövése pedig olyan szerencsésen pattant meg az egyik hátvéd lábán, hogy Borjan kapusnak esélye sem volt védeni.

A szerbek megpróbáltatásainak ezzel közel sem volt vége, a PSG ugyanis a háromgólos vezetés ellenére is ugyanolyan nyomást helyezett rájuk, mint addig, a 41. percben pedig Di María is betalált, egy tökéletes beadásra indult be kiválóan, és lehelletfinoman helyezte el a labdát a kapus mellett. 

A második félidőben aztán ott folytatta a PSG, ahol az elsőben abbahagyta, egy pillanatra sem engedtek ki, leginkább Borjan kapusnak köszönhették a vendégek, hogy nem kaptak még négy gólt húsz perc alatt.

A 70. percben aztán már ő is tehetetlen volt: Di María lövését még tudta hárítani, de a labda a párizisakhoz pattant vissza, egy szép akció végén pedig a PSG negyedik csatára, Kylian Mbappé is betalált.

A PSG gálameccsébe aztán a 74. percben sikerült belerondítania a szerbeknek, egy PSG bedobás után szereztek labdát, és szépen játszották ki a párizsi védelmet, a támadás végén pedig Marko Marin bombázott a kapuba Areola mellett.

Sokáig még ennek sem örülhetett a Zvezda, a 81. percben ugyanis szinte pontosan ugyanonnan jutott szabadrúgáshoz a PSG, ahonnan az első félidőben, Neymar pedig ezt is egészen elképesztő pontossággal vágta be, Borjannak esélye sem volt odaérni a labdára.

Egy ideig úgy tűnt, a párizsiaknak ez sem volt elég, de az utolsó pár percre végül kiengedtek, így maradt a 6-1.

PSG_CZ_stat

PSG_CZ_text

(Borítókép:  Matthew Ashton - AMA / Getty Images Hungary)

Rovatok