Index Vakbarát Hírportál

Kikapott Olejnik a birkózó-vb elődöntőjében, bronzért küzdhet kedden

2018. október 22., hétfő 17:10

A könnyedén nyert negyeddöntő után a 97 kilogrammos kategória elődöntőjében már hatalmas feladat várt a magyar színekben birkózó Olejnik Pavlóra a budapesti birkózó-világbajnokságon. Az ukrán származású, két éve magyarként versenyző szabadfogású birkózó az előző kőrben azt csinált kanadai ellenfelével, amit akart, a győzelem pedig azt jelentette, hogy kedden már biztosan éremért birkózhat.

Ahhoz viszont, hogy ezt a döntőben tehesse meg az aranyért, hatalmas bravúrt kellett volna a hétfőn délutáni elődöntőben bemutatnia. A döntőbe jutásért ugyanis a világbajnoki címvédő, olimpiai bajnok Kyle Snyder várt rá, aki ellen Olejniknek csak 100 százalékig tökéletes védekezéssel lehetett volna bármi esélye, várva a türelmét esetleg elvesztő Snyder esetleges hibájára.

Az első menetben a védekezés része sikerült is a dolognak, Snyder azonban egyáltalán nem tűnt idegesnek attól, hogy rendre hárították támadásait. Sőt a második menetben az amerikai egy okos húzással meglepte a magyar indulót – az addig két lábra indított támadásait követően hirtelen egy lábra ment be –, és ezzel 3-0-ra elhúzott.

Az eredmény ezt követően nem változott, így Olejnik majd a bronzéremért léphet szőnyegre kedden, míg ellenfele a címvédésért birkózhat.

(Borítókép: Szilágyi Anna/Index)

Rovatok