Index Vakbarát Hírportál

Egy kiló húst kellett ennem minden nap, hogy rendbe jöjjek

2018. november 24., szombat 08:42

Húsz év különbséggel lett világbajnoka a fitnesznek Béres Alexandra és Kiss Virág, ennek megfelelően már két generáció tagjai. Most először tartottak közös előadást a BioTechUSA valamint a Diéta és Fitnesz szervezésében.

Béres duci kislány volt, ezért beíratták a szülei ritmikus gimnasztikára, amit annak ellenére űzött, hogy nem volt térlátása. Végül a fitnesznél kötött ki, de mivel nem volt senki, aki segítsen neki, önmagától tanult az edzőjével együtt. Érzékeltetni sem lehetne jobban úttörőszerepét:

úgy lett világbajnok, hogy nem volt magyar bajnoki címe előtte.

Kiss egy kupát szeretett volna nyerni, sok sportágat kipróbált ehhez, többek között fitneszezett, ahol egy rosszul kivitelezett hátraszaltónál elszakadtak a bokaszalagjai. A női testépítés legalsó kategóriáját, a bikini fitneszt utána próbálta ki, amiben sikeres lett. Úgy szerezte az első Arnold Classic Europe győzelmét, hogy előtte nem volt magyar bajnoki címe.

Béresnek a vb-cím után terhes lett a média felfokozott érdeklődése, hogy megrohanták, így tíz hónapra Amerikába menekült a felhajtás elől. Elismerte, hogy még ma is tanulja, hogy kell felépítenie önmagát. Kiss már sokkal felkészültebben és tudatosan kezeli a social médiát.

A sportág nehézségeiről Kiss elmesélt egy sztorit, mennyire rosszul készült fel az amerikai Arnold Classicra.

Kardiózott, kínzó diétával túlságosan lefogyott, mert azt hitte, azzal tud majd nyerni, de egy másodperc alatt lezavarták a színpadról. Nem hallgatott a szüleire, akik mondták neki, rossz irányba megy, nem lesz jó, ha sokat veszít a súlyából.

Utána be kellett látnia, hogy nagyon rosszat tett magával, sírt is a rövidre sikerült verseny miatt. Elmondása szerint úgy nézett ki, mint egy összecsoffadt kis bogárka.

Ahhoz, hogy az elvesztett izomtömeget rövid idő alatt vissza tudja szerezni, napi egy kiló húst kellett megennie hat héten keresztül.

„Masszív volt, nem javaslom senkinek. Ilyen esetben nagyon jól tud jönni egy fehérjeturmix.”

Béres hozzáfűzte, hogy az ő idejében még nem volt jó ízű az aminosav, ellentétben a mostaniakkal, amik kifejezetten finomak, szinte irigyli is a sportágat most választókat emiatt.

Hogy mit élt át Kiss, azt a videón 1 óra 20 körül láthatjuk.

A cikket a Biotech támogatta.

Rovatok