Index Vakbarát Hírportál

Az évezred pingpongmentése, mégsem ért

2018. november 29., csütörtök 08:18

Futótűzként terjed az interneten a norvég pingpongbajnokság másodosztályában történt eset, amin a 15 éves Christopher Chen alighanem az évezred (legmázlisabb) mentését mutatta be.

A videót a Trondheim Bordtennisklubb töltötte fel a hétvégi meccsről, ezen látható, ahogy az első szettben, 10-4-es vezetésnél Chen nehéz helyzetben még visszaadja ugyan ellenfele labdáját, de a vetődés közben szinte vert helyzetbe, az asztal alá kerül. Elkeseredettségében egy dolgot tehetett: az asztal fölé emelte az ütőjét, és óriási mázlira nemcsak hogy az ütőjét találta el az ellenfél lecsapása, de onnan még az asztalra is pattant a labda, ráadásul eléggé megcsavarva, így még a pont is az övé lett.

Hivatalosan egyébként szabálytalan volt Chen returnje, hiszen úgy húzta fel magát, hogy a szabad kezével az asztalba kapaszkodott, márpedig ütés előtt tilos a szabad kézzel az asztalt érinteni, így nem is ő kapta a pontot, hanem ellenfele.

Egyértelműen óriási szerencse volt, bármeddig élek, nem sikerülne még egyszer egy ilyen, 99 százalékig biztos vagyok ebben

– mondta a meccs után Chen, aki elsőre nem is tudta, hogyan sikerült visszaadnia a labdát, hiszen az asztal alól nem láthatta azt, csak a közönség reakciójából sejtette, hogy pályán landolt a labda.

Rovatok