Index Vakbarát Hírportál

Nyitóünnepség helyett edzés lesz a rövidpályás gyorskorcsolyázóinknak

2018. február 6., kedd 15:59

Kihagyják a phjongcshangi téli olimpia nyitóünnepségét a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók, mert pont a megnyitó idejére kaptak edzéslehetőséget, derül ki az MTI helyszíni beszámolójából. Mivel van olyan magyar gyorskorcsolyázó, aki a nyitóünnepség másnapján, szombaton már érdekelt is versenyszámban, ők egyébként sem mentek volna a megnyitóra, de így a teljes válogatott távol marad.

A nyitóünnepség kihagyása egészségügyi szempontból is jó lehet, a mínusz tíz fokban igyekeznek a betegen elutazott, azóta már meggyógyult sportolókat egészségesen tartani, a megnyitó alatti többórás ácsorgás pedig csak növelte volna a megfázás kockázatát.

Nem az időjárás az egyetlen nehezítő tényező – a női csapat tagjai például átrendezték a szállásukat, mert a négyágyas szobák miatt egyiküknek külön kellett volna aludnia, ők viszont senkit nem akartak kirekeszteni, így átvittek egy matracot a többiekhez. A férfiaknál Liu Shaoangnak kell megszoknia az új korcsolyacipőjét, ő pont a januári eskütétel idején volt Milánóban cipőöntésre. Ideális esetben csak a következő szezonra kapott volna új cipőt, de az előző megsérült egy versenyen, így muszáj volt újat öntetni.

Az szerencse, hogy a régi cipő problémája a januári Európa-bajnokságon ütközött ki és nem itt az olimpián, de a legjobb az lett volna, ha csak a következő idényre kell új cipő

mondta Liu.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser elárulta azt is, hogy fejben már kezdi összerakni a csapatokat, de csak a csütörtök este 6 órás határidőkor jelenti be azokat. Az MTI úgy tippeli ,hogy szombaton férfi 1500 méteren a három magyar induló közül kettő Liu Shaoang és bátyja, Liu Shaolin Sándor lesz, míg a női 500 méter két magyar résztvevője közül Jászapáti Petra az egyik.

Rovatok