Index Vakbarát Hírportál

Tíz hónapja félholt volt, most olimpiai bronzot nyert

2018. február 11., vasárnap 07:07

A tizenhét éves amerikai Redmond Gerard lett a férfi slopestyle olimpiai bajnoka a snowboardosoknál Phjongcshangban, ám a bronzérmes kanadai Mark McMorris sztorija még az aranyérmesénél is jobb.

Morris ugyanis 10 hónapja, 2017 márciusában félholtan feküdt egy kórház intenzív osztályán, miután Kanada egyik leghíresebb síterepén, Whistlerben fának ütközött. Eltört az állkapcsa, a bal karja, megrepedt a lépe, eltört a medencecsontja, több bordája, és a tüdejének bal fele összeomlott.

Olyan volt, mint egy autóbaleset, egy ütközéssel vagy 16 csontom tört el. Egy trükköt (frontside 360) csináltam, amikor abból kijöttem, hirtelen ott volt a fa. Emlékszem, 90 percet vártunk a helikopterre, ahogy odaért, el is ájultam. Azt hittem meghalok, vagy legalábbis soha nem tudok majd többé snowboardozni

– emlékezett vissza júliusban az esetre McMorris, akit kétszer is meg kellett műteni.

Végül csak visszatérhetett a snowboardhoz, és Phjongcshangban Gerard, illetve a szintén kanadai Max Parrot mögött bronzérmes lett.

A 24 éves McMorris Szocsiban is bronzérmes lett, az X Gamesen hét aranya van, négy slopestyle-ban, emellett van hat X Games-ezüstje és három bronza, illetve egy világbajnoki ezüstje.

Rovatok