Index Vakbarát Hírportál

Az olimpiai döntőben nyerte élete első versenyét

2018. február 11., vasárnap 15:07

Vancouver és Szocsi olimpiai bajnoka, Felix Loch tűnt Phjongcshangban is a férfi egyes szánkó abszolút esélyesének, a német a döntő negyedik, utolsó futamának majdnem kéttizedes, 192 ezredes előnnyel ment neki. A döntő futamban viszont hatalmasat hibázott, ezzel a 23 éves osztrák David Gleirscher lett az olimpiai bajnok,

aki tökéletes időzítéssel Phjongcshangban nyerte élete első felnőtt versenyét.

Gleirscher mögött az amerikai Chris Mazdzer lett a második (történelmet írt ő is, az amerikaiaknak még nem volt szánkóérme az olimpián), a harmadik pedig a német Johannes Ludwig, aki 2 ezreddel előzte meg a negyedik olasz Dominik Fischnallert.

Gleirschernek köszönhetően nyolc év óta először lett újra nem német olimpiai bajnok szánkóban, Szocsiban ugyanis a férfi, a női és a vegyes számokat is a németek vitték el – utoljára Vancouverben az osztrák férfi kettős nyert nem németként.

Az osztráknak ez volt az első olimpiája, korábban világversenyen a legjobb eredménye egy hetedik hely volt a 2016-os vb-n egyéniben, igaz, a juniorok között csapatban nyert vb-címet.

Loch egyébként minden idők legsikeresebb szánkósa lehetett volna, ha nyer, négy aranyat ugyanis még senki nem szerzett korábban. Meglátjuk, hogy párosban vagy a vegyes csapatban bekerül-e a német keretbe, és nyer-e.

Eredmények:

szánkó, férfi egyes, olimpiai bajnok:

1.  David Gleirscher (Ausztria) 3:10.702 perc

2. Chris Mazdzer (Egyesült Államok) 3:10.728

3. Johannes Ludwig (Németország) 3:10.932

Rovatok