Index Vakbarát Hírportál

Dagad a botrány a jamaicai bobosoknál

2018. február 15., csütörtök 04:31

Téli olimpián először szerepel jamaicai női egység bobban, de már nem különlegességük miatt beszélnek róluk, hanem azért, mert Phjongcshangban kirúgással felérően lefokozták az edzőjüket, a német Sandra Kiriasist.

A korábban olimpiai bajnok Kirasis szerdán még csak annyit mondott, hogy nagyon méltatlan az, ahogyan a jamaicai szövetség bánt vele. Később a Facebookon tálalt ki. „Minden ok és figyelmeztetés nélkül azonnali hatállyal pálya- és teljesítményelemzővé tettek, így el kellett volna hagynom az olimpiai falut, elvesztettem volna a jamaicai akkreditációmat és a sportolókkal sem léphettem kapcsolatba."

A német azt mondta, azért fáj neki különösen ez, mert ő minden támogatást megadott a csapatnak, szponzort és felszerelést szerzett nekik, még bobot is bérelt a winterbergi pályán, hogy versenyezhessenek a jamaicaiak.

„Még mindig nem tudom a Jamaicai Bobszövetség döntésének a hátterét, de biztosan nem engedem, hogy bábuként dróton rángasson az a szövetség, ami elég sok pénzt megspórolt az elkötelezettségemmel és a kapcsolataimmal."

Korábban arról is írtak, hogy a versenybob Kiriasis tulajdona, amit akár el is vehet a jamaicaiktól, akik így elesnek a versenyzéstől, de ezeket a híreket később cáfolták. A szövetség elnök, Christian Stokes szerint a német nagyon romboló hatással volt a csapatra.

A kettes bobban induló Jazmine Fenlator-Victorian és Carrie Russel Jamaica első női olimpikonjai.

Rovatok