Index Vakbarát Hírportál

Lenyűgözték a curlingvilágot a dél-koreai Fokhagymalányok

2018. február 21., szerda 11:21

Dél-Korea 2014-ben delegált először női curlingválogatottat az olimpiára és a hazai olimpiájuk előtt is csak a nyolcadik helyen voltak rangsorolva. Senki sem tartotta őket igazán esélyesnek nemhogy az aranyra, de úgy általában bármire is. Ehhez képest a Fokhagymalányok 7-1-es mérlege a legjobb Phjongcshangban, ami az öt Kimnek köszönhető.

Kim Jongmi, Kim Kjonge, Kim Ündzsung, Kim Szonjong és Kim Csohi – ők alkotják az egyelőre világverő curlingválogatottat. Valamennyiük vezetékneve Kim (ami Jongmi és Kjonge esetében mondjuk nem meglepő, hisz testvérek) és mindannyian a fokhagymatermesztésről ismert Iszong városából származnak, ezért is hívják őket Fokhagymalányoknak. 

Az olimpiát azzal kezdték, hogy 8-6-re legyőzték a Szocsiban aranyérmes Kanadát, és bár utána kikaptak Japántól, jelenleg hatmeccses győzelmi szériában vannak. A 7-1-es mérlegük a legjobb a nők között, az utolsó körben pedig az 1-7-tel álló, utolsó Dániával játszanak szerdán, tehát szinte borítékolható, hogy első kiemeltként jutnak tovább és a Japán-USA kettős valamelyikével játszanak majd a döntőbe jutásért. 

Rovatok