Index Vakbarát Hírportál

Ellenfele korcsolyája után kapott a bukó észak-koreai

2018. február 21., szerda 09:21

Nehéz megfejteni, mit akart az észak-koreai Kvang Bomdzson a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres selejtezőjében, amikor bukása után japán ellenfele korcsolyája után nyúlt.

Az észak-koreai nem a tudása, hanem diplomáciai okok miatt került a mezőnybe, nem is várta senki, hogy továbbjut, de azt sem, hogy főszereplője lesz a futamának.

Kvang rögtön bukott, amint ellőtték a rajtot. Az észak-koreai ekkor váratlan mozdulatot tett, úgy tűnt, mintha meg akarná fogni a japán Szakazume Rjószuke cipőjét. Ezzel sikerült is kibillentenie ellenfelét.

Mivel először közvetlenül a rajt után bukott Kvang, újraindították a futamot. Sokáig itt sem jutott az észak-koreai, egy fél kör után megint összeakadt a japánnal, de ő esett el. Kvang felkelt és befejezte a versenyt, de később kizárták az akadályozás miatt.

Mit akart az észak-koreai?

  • 6100
    Buktatni az ellenfelet
  • 1670
    Azt se tudta, hol van, reflexből nyúlkált

A futama után nem nyilatkozott senkinek, így nem derült ki, mi történt az első rajtnál. „Nem tudom, mi volt a szándéka. Nagyon nehéz megítélni ezt. Nem tudom, hogy megpróbálta megfogni a korcsolyát, vagy egyszerűen csak reflexből akart valamibe kapaszkodni." – mondta a japánok edzője, Jonathan Guilmette. Szakazume is azt gondolta, hogy nem volt szándékos Kvang mozdulata.

Rovatok