Index Vakbarát Hírportál

Dührohamot kapott a kieséstől, tört-zúzott a hokikapus

2018. február 21., szerda 20:01

A svédek nagy meglepetésre kikaptak Németország ellen a férfi jégkorongtorna negyeddöntőjében, a kudarcot Viktor Fasth, a vesztes csapat kapusa viselte a legrosszabbul. Egyébként se lehetett túl jó kedve, ráadásul a hosszabbításban szerzett német gólnál rendesen megetették. Dühét a botja, a palánk és pár szék bánta.

A meccsen nagy meglepetésre a német válogatott gyorsan kétgólos vezetést szerzett, szűk negyed óra után Christian Ehrhoff emberelőnyből lőtt gólt, majd 29 másodpercre rá Marcel Nöbels is eredményes volt. A svédek egészen a harmadik harmadig nem találtak fogást a németeken, ekkor viszont Anton Lander szépített (2-1).

Bár Dominik Kahun egy ellopott koronggal ismét két gólra növelte a németek előnyét (3-1), a svédeknek Patrick Hersley és Mikael Wikstrand góljával sikerült kiegyenlíteniük (3-3).

Ekkor mindenki azt gondolhatta, hogy a skandinávoknál lesz a lélektani előny a 10 perces ráadásban, ám a németek lelkizés helyett inkább ütöttek egy újabb gyors gólt. Patrick Reimer alig 90 másodpercen belül szerzett találatával Németország 4-3-as győzelemmel jutott a torna elődöntőjébe, ahol a szerdán Finnországot 1-0-ra legyőző kanadai válogatott lesz az ellenfele.

A mérkőzés összefoglalója:

Rovatok