Index Vakbarát Hírportál

Mindenki ledermedt a rémisztő nyöszörgéstől

2018. február 22., csütörtök 08:28

Kockázat nélkül nincs győzelem, igaz ez a félcső számokra is az olimpián – bár ugye tudunk olyanról is, aki egyetlen trükk nélkül is világhírnévig jutott –, a sízők két férfi indulónak viszont nem minden jött össze csütörtökön.

Az amerikai Torin Yater-Wallace harmadik, döntő futamában rontotta el az utolsó trükk utáni landolását, a perem szélét kapta el, onnan csúszott le, de elég gyorsan felállt, és lejött a félcső aljára.

Szocsi bronzérmese, a francia Kevin Rolland viszont rosszabbul járt, az első két menetben is esett, a végére nagyot kellett volna villantania, hogy újra érmes legyen, ehelyett viszont óriásit esett. Az első trükkje után nagyon furcsán landolt a félcső szélén, a lábai szétcsúsztak, Rolland pedig hatalmasat puffant, majd csúszott le a félcső falán. Amikor megállt, csak ijesztő nyöszörgést lehetett hallani, miközben az orvosi személyzet a segítségére sietett.

Szerencsére kiderült, nincs nagy baja Rollandnek, rövid ápolás után saját lécein csúszott le, de érmet nem szerzett.

Az aranyat a címvédő amerikai David Wise szerezte meg, az ezüstöt honfitársa, Alex Ferreira kapta, a bronzérmes pedig az új-zélandi Nico Porteous lett.

Eredmények, freestyle sí, férfi félcső, olimpiai bajnok

Rovatok