Index Vakbarát Hírportál

Kubatov: A magyar játékosok pillanathedonisták

2019. január 1., kedd 17:59 | aznap frissítve

Büszke lehet a Ferencváros, hiszen 2018-ban, a felnőtt bajnokságokban 97 arany, 91 ezüst és 75 bronz az éves termés, míg utánpótlásban 300 arany, 270 ezüst és 254 bronz a mérleg. Kubatov Gábor, a zöld-fehér klub elnöke évértékelő beszédében elmondta, hogy klub majdnem tökéletes évet zárt, aztán elmagyarázta, miért nem nyer annyi meccset a Fradi.

„Öt éven keresztül azt az elvet követtem, hogy a játékvezetők egyszer ide tévednek, egyszer oda, és ezek kiegyenlítik egymást. Csak ha megnézzük az elmúlt évek nagy meccseit, például a Videoton ellenieket, valahogy a részünkre sosem tévedtek. Ennek folytatása kell, hogy legyen! A tavalyi évben is mindenki értetlenül állt azelőtt, hogy miért piszkáljuk a bírókat, hogy miért kelünk ki Kassai Viktor ellen."

"Nézzék meg, Magyarország legjobb játékvezetője olyat hibázik, ami elképzelhetetlen. És nincs mea culpa a bírók részéről, tönkreteszik ezt a gyönyörű játékot, és stadionnyi emberek mondják azt, ez méltatlan a magyar labdarúgáshoz.. Tűrhetetlen, amit a játékvezetők csinálnak, pedig személyesen jó a viszonyunk az MLSZ főtitkárával és elnökével.”

Érdekes volt az, ahogy a magyar és a külföldi játékosokról fejtette ki a véleményét. Szerinte egy ukrán utánpótlás-játékos fele annyit kér, mint egy magyar. Fizetésben kevesebbért lehet elhozni egy külföldit, mint egy magyart. Kialakult a magyar futballra jellemző újabb kifejezés is:

„A magyar játékosok ráadásul pillanathedonisták, az aktuális pénz mindig értékesebb a számukra, és ezért elmennek olyan csapatba is, ahol aztán alig játszanak.”

Az elnök elmondta még, hogy a cél harmadik csillag, azaz a 30. bajnoki cím és fontos az is, hogy a női kézisek partnerei legyenek a Győrnek, amely éppen azért jár előrébb, mert világsztárokat igazol.

Kubatov a végén arról is beszélt, hogy lassan az utolsó akadály is elhárul, így márciusban kiírhatják a pályázatot a Népligetben épülő Fradiváros nevet viselő projektre, a befejezése ennek 2022-2023-ra várható. Az 53 perces tájékoztatót itt lehet megnézni.

Rovatok