Index Vakbarát Hírportál

Gulácsiék bejutottak a Német Kupa döntőjébe

2019. április 23., kedd 23:12

Az RB Leipzig a Hamburg 3-1-es legyőzésével bejutott a Német Kupa döntőjébe. 

A Hamburg tíz év után játszott ismét elődöntőt a Német Kupában, míg a Leipzig a klubtörténet első elődöntőjére készült. Ennek megfelelően a lehető legerősebb kezdővel, Gulácsi Péterrel és Willie Orbánnal álltak fel.

A 12. percben a vendégek máris megszerezték a vezetést. Egy szöglet után Poulsen maradt teljesen üresen a kapu előtt, és könnyedén fejelt a hálóba. Ez volt a remek formában lévő csatár 19. gólja a szezonban.

A 24. percben a Hamburg azonnal kihasználta a Lipcse hatalmas hibáját. Kampl könnyelműen adta el labdát, amit Jatta a tizenhatoson kívülről a kapuba ívelt. A kissé kint álló Gulácsi csak beleütni tudott a labdába.

A második félidőt a hazaiak jól kezdték, többször is zavarba hozták a Lipcse védelmét, de az 53. percben ismét a vendégek kerültek előnybe. Poulsen keresztbe lőtt labdáját Janjicic próbálta meg tisztázni, de végül a saját kapujába segítette azt. A meccset Forsberg döntötte el a 72. percben, a lipcseiek tízese a tizenhatos vonaláról kíméletlenül lőtte ki a rövid alsó sarkot.

Ralf Rangnick, a lipcseiek vezetőedzője második Német Kupa-döntőjére készülhet, 2011-ben a Schalkéval nyerte meg a sorozatot. A Leipzig ellenfele a berlini döntőben a Werder Bremen vagy a Bayern München lesz. A két csapat szerdán játszik a döntőbe jutásért.

Magyar játékos utoljára 1988-ban szerepelt Német Kupa döntőn, akkor az Eintracht Frankfurt Détári Lajos góljával győzte le a Bochumot.

Rovatok