Index Vakbarát Hírportál

A halál torkából hozta vissza a meccset a magyar páros az asztalitenisz-vb-n

2019. április 23., kedd 19:58

Nagy küzdelemben a budapesti asztalitenisz-világbajnokság negyeddöntőjébe jutott a Madarász Dóra, Pergel Szandra női páros. Póta Georgináék kiestek. A férfiaknál az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó is bejutott a legjobb 16-ba. 

A 13. kiemelt Madarászék francia ellenfelet kaptak a 16 közé jutásért. Pauline Chasselin, Laura Gasnier jól kezdett, 3-1-re elhúzott, és az ötödik szettben, amelyben le is zárhatták volna a meccset, is 5-1-re vezettek. Innen tudott fordítani a magyar páros.

„A halál torkából hoztuk vissza ezt a mérkőzést" – mondta Pergel Szandra az MTI-nek. „Amikor nagyon vezettek, minden mindegy alapon lelazultunk, ráadásul megláttuk a túloldalon az életnagyságú kabalafigurát, Pongit, ettől jó lett a kedvünk, és sikerült fordítanunk. Ma egyesben és párosban is megvertem Pauline Chasselint, biztosan nem én vagyok a kedvenc ellenfele."

A Madarász, Pergel duóra a szerdai nyolcaddöntőben a második helyen kiemelt kínai Szun Jing-sa, Vang Man-jü páros vár.

Madarász egyesben is továbjutott, már a legjobb 32-ben van. A holland Li Jiét verte meg 4-3-ra. Megint nagyot kellett küzdenie, mert 3-1-re Li Jie vezetett. A hetedik szettet már Madarász uralta, 8-0-ra is vezetett, és onnan már behúzta a győzelmet. 

Ha csütörtökön, amikor megsérült a combom, valaki azt mondja, hogy ma párosban és egyesben is, ráadásul egy ilyen erős rivális ellen 1-3-ról fordítok, biztosan nem hiszem e. Hogy mi adott erőt 1-3-as állásnál? Talán az, hogy korábban, egy asztallal arrébb párosban is sikerült. Ismertem Li Jiét, vertem is már meg és nagyon örülök, hogy ez most is sikerült. Elárulhatom, hogy amikor a döntő szettben 8-0-ra vezettem, nagyon remegtem, de a közönség segítéségével sikerült megszereznem a még szükséges pontokat" – mondta Madarász.

Póta Georgina svéd párjával, Matilda Ekholmmal próbált meg a negyeddöntőbe jutni, de nem volt sok esélyük, a holland Li Jie és a lengyel Li Qian 4-1-re győzött ellenük. 

„Matilda nem nagyon érzi az egyik ellenfelünket, ezért csak az egyik oldalra játszhattam tenyerest, ez eléggé bekorlátozta a játékunkat. Szorosak voltak a szettek, a 4-1 ellenére úgy érzem, akár mi is nyerhettünk volna. Matilda panaszkodott arra, hogy sűrű a programja, nem túl versenyzőbarát a lebonyolítás" – nyilatkozott Póta.

A férfiaknál az Ecseki, Szudi duó egy brazil párost 4-1-re legyőzve jutott a legjobb tizenhat közé. 

Eredmények, főtábla:

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

férfi páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

férfi egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Rovatok