Index Vakbarát Hírportál

Amatőr verte ki a sznúker-vb első körében Ronnie O'Sullivant

2019. április 23., kedd 14:10

Bombameglepetéssel kezdődött a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság. A sportág egyik legnagyobb alakja, az ötszörös világbajnok Ronnie O’Sullivan 10-8-ra kapott ki a vb-k történetének első amatőr versenyzőjétől, James Cahilltől.

5-4-re vezetett Cahillnak, majd a második kiemelt O'Sullivan 8-8-nál érte utol ellenfelét, aki viszont behúzta az utolsó frame-eket.

O’Sullivanen a meccs közben az látszott, hogy fáradt, a torna előtt álmatlanságra panaszkodott. Kiesése abszolút váratlan, bár karrierjéhez hozzátartoznak az efféle teljes összeomlások ugyanúgy, ahogy a legnagyobb sikerek.

Egy napja még arról beszélt, ő lehet a sznúker Messije, illetve hogy minden nagy versenyen feltűnhet valaki. Valószínűleg nem a 23 éves James Cahillre gondolt, aki az első amatőr a világbajnokságok történetében, akinek sikerült kvalifikálnia a tornára.

Cahill volt már profi, de 2017-ben visszaesett amatőrnek. O'Sullivan legyőzésével kerül vissza a profik közé. A világbajnokverés kezd a specialitásává válni, múlt év végén a háromszoros vb-első Mark Selbyt lepte meg.

Cahill anyai ágon a hétszeres sznúker-világbajnok Stephen Hendry unokaöccse.

Rovatok