Index Vakbarát Hírportál

Nincs meg a történelmi kvóta szörfben Gádorfalvi Áronnak

2019. szeptember 28., szombat 18:16

Magyar sporttörténelmi eredményért is küzdött volna az olaszországi Torboléban az olimpiai kvalifikációs szörf-világbajnokságon Gádorfalvi Áron, aki egy kvótás helyezéssel a hetedik olimpiájára utazhatott volna, ám mivel végül nem rendeztek versenyeket a helyszínen szombaton, Gádorfalvinak nem sikerült kvótát szereznie. Cholnoky Sára már szerdán kivívta a tokiói indulási jogot a vb-n.

A hatszoros olimpikon Gádorfalvi Áron az Arany-csoportban az 57. helyre csúszott vissza a pénteki futamot követően, innen kellett volna előrelépnie szombaton a kvótához, de erre nem volt lehetősége. A férfiaknál – ahol nyolc olimpiai helyet osztottak ki - a másik magyar szörfös, Sánta Bence a 88. helyen zárt, jelenti az MTI.

Jövőre ugyan még rendeznek kvótaszerző versenyt, de Európának már csak egy hely jár, így Gádorfalvi lényegében biztosan lemarad a hetedik olimpiájáról. Ezzel ő, a vívó Gerevich Aladár és Mohamed Aida, illetve a gyorskorcsolyázó Hunyadi Emese is maradnak 6-6 olimpiai szereplésnél – igaz, Hunyadi a hatból ötször már osztrák színekben utazhatott az olimpiára.

A nőknél Cholnoky Sára már azzal kivívta az olimpiai szereplést, hogy bejutott az Arany-csoportba. A legjobbak közé a mostani vb-n hét olyan ország szörfösei kerültek be – köztük Cholnoky –, amely még nem rendelkezett kvalifikációval, a Garda-tavon pedig kilenc kvóta talált gazdára. Cholnoky az 51. helyen végzett.

Rovatok