Index Vakbarát Hírportál

Figyelembe veszi a MOB, hogy Hosszú Katinka kit vinne az olimpiára

2019. december 4., szerda 20:10 | négy éve frissítve

Hosszú Katinka november végén megvált korábbi edzőjétől, Petrov Árpádtól, majd nem sokkal később bejelentette, hogy a mostani rövidpályás úszó-Eb-n a párja, Gelencsér Máté a hivatalos kísérője.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián a Digi Sportnak nyilatkozva arról beszélt Hosszú döntése után, hogy a jövőre esedékes tokiói olimpia esetében ez ügyben egyeztetésekre lesz majd szükség.

Gelencsérnek ugyanis nincs edzői minősítése, így kérdés, hogy milyen minőségben tart vagy tarthat majd a magyar csapattal. Az edzői minősítés azért is fontos kérdés, mert azt is figyelembe kell venni, hogy Gelencsér kaphatna-e például edzői honoráriumot.

Kulcsár mindenesetre nem akart határozott álláspontot képviselni jelenleg az ügyben, sőt azt mondta, ez a Magyar Úszó Szövetség hatáskörébe tartozó döntés, amit a MOB majd figyelembe vesz.

„Ez adott esetben fontos lehet, csak én most általánosságban mondtam – ugye ez most nem merült fel. Én azt mondom, hogy alapvetően, amikor a csapatkísérői kontingens összeállításra kerül, akkor figyelembe szoktuk venni azokat a kívánságokat, amelyek az adott szövetségtől jönnek felénk" – mondta Kulcsár.

Rovatok