Index Vakbarát Hírportál

Dani Alves: A Barca, hogy úgy mondjam, prostituálódott

2020. november 6., péntek 10:15

Finoman fogalmazva is szókimondó interjút adott Dani Alves, a Barcelona egykori csillaga a RAC 1 katalán rádióállomásnak. A futballtörténelem egyik legkiválóbb jobbhátvédje, aki 2008 és 2016 között három Bajnokok Ligája-diadalnak volt részese a klubbal, arról beszélt, hogy az egyesület elveszítette identitását, a vezetőség prostituálódott és a Barcelona létezési formája a játékosok adásvétele lett.

A 37 éves, 118-szoros brazil válogatott Dani Alves 2008 és 2016 között 247 mérkőzésen viselte a Barcelona mezét, és ahogy az interjúban fogalmazott, a Camp Nouból akart visszavonulni, de a klub vezetősége másképp akarta.

Sohasem hagytam volna el a klubot, ha a vezetőség korrekt módon jár el velem szemben. De amikor 2016-ban lejárt a szerződésem, egyszerűen nem kínáltak újat – mondta az játékos, aki ma már a brazil bajnokságban remekel, a Sao Paulo játékosaként, mezén 10-es számmal, irányító középpályásként. – Sajnos, a csapat ma már felismerhetetlen, nincs identitása, a klub messzire eltávolodott attól a filozófiától, amelynek köszönhetően az én időben korszakot jelölt ki az európai, sőt, a világfutballban.

Dani Alves az interjúban az alábbi ütős megállapításokat tette.

(Borítókép: Dani Alves, Lionel Messi és Neymar 2015-ben / David Ramos/Getty Images)

Rovatok