Index Vakbarát Hírportál

Fair play díjas Budafok: halasztják a Honvéd-meccset

2020. november 6., péntek 16:39

Jakab János, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnöke elsőként az Indexszel közölte, hogy klubja helyt adott a koronavírus-járvány által drasztikusan sújtott Budapest Honvéd kérésének, és december 23-ra halasztotta a most szombatra, november 7-re kitűzött BMTE–Honvéd NB I.-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést.

Fair play díjas döntés, különösen annak fényében, ahogy a közelmúltban az Újpest és a Honvéd járt, a lila-fehérek több alkalommal is, legutóbb éppen pénteken, azaz ma a Diósgyőr ellen, amely találkozóra nem is tudtak kiállni.

Ma hivatalosan is megkaptuk a Budapest Honvéd kérését, amelynek elbírálását megvitattam Bélteky Róbert tulajdonossal – vele természetesen az interneten, hiszen ő Melbourne-ben él –, továbbá Csizmadia Csaba vezetőedzővel és Oláh Lóránt sportigazgatóval, hiszen nálunk mindig kollektív döntések születnek. Valamennyien empátiával viseltettek a nehéz helyzetbe került kispestiekkel, és egyhangúlag úgy foglaltak állást, hogy adjanak helyt a nehéz helyzetbe került Honvéd halasztási kérésének. Ennek megfelelően a mérkőzést december 23-án 17 órakor, egy nappal szenteste előtt játsszuk le a Promontor utcai BMTE Stadionban. 

Korábban három NB I.-es csapat sem járult hozzá a halasztáshoz: a Ferencváros a Paks elleni meccset, az MTK és a DVTK is az Újpest elleni bajnokiját nem akarta áttenni más időpontra. Az NB II.-ből is találunk erre példát, a DVSC a Békéscsaba kérelmére mondott nemet.

Rovatok